Ga naar de inhoud

Omzetbelasting voor bedrijfswagen in Duitsland

Sinds 1 juli 2013 is de richtlijn inzake omzetbelasting in de Europese Unie gewijzigd. Deze richtlijn stelt dat bij verhuur van vervoersmiddelen langer dan 30 dagen aan personen die geen ondernemer zijn, de plaats van verhuur de woonplaats van de persoon is.

Het Duitse ministerie van Financiën is van mening dat het ter beschikking stellen van een auto van de zaak aan een werknemer beschouwd moet worden als een lange termijn verhuur (meer dan 30 dagen) indien de werknemer de wagen ook privé gebruiken mag. Het gevolg hiervan is dat alle werkgevers met een werknemer in Duitsland op hun loonlijst omzetbelastingsplichtig zijn indien zij hun werknemer een bedrijfswagen ter beschikking stellen enbijgevolg moeten zij registreren voor de omzetbelasting in Duitsland en jaarlijks een aangifte doen.

Indien u meer informatie wenst hieromtrent kunt u contact opnemen met onze afdeling Consult.

Bronvermelding : STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater (2017)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.