Meteen naar de inhoud

Vacature: Medewerker Klantbeheer voor onze salarisafdeling in Nederland

publicatie datum: februari 2022

Wie zoeken wij?

Ben jij die enthousiaste en leergierige collega die het leuk lijkt om contact met onze nieuwe klanten te leggen en hen te begeleiden bij de opstart van hun salarisadministratie? Dan komen we graag met jou in contact!

Heb je van payroll nu nog niet voldoende kennis, dan wordt deze kennis je natuurlijk bijgebracht door je collega’s in het team. Ook nemen wij je geleidelijk mee in zaken die in samenhang met de salarisadministratie kunnen spelen voor de nieuwe en bestaande klanten, zodat je een allround aanspreekpunt wordt voor de klanten en ook mee kunt werken aan specifieke processen zoals het aanvragen van detacherings- en overige verklaringen voor de werkgevers of werknemers.

Deze functie kan zowel fulltime (37,67 uur) als parttime worden ingevuld, met als minimum 32 uur per week.

wie zijn wij?

Interfisc Group is een HR & Payroll provider met kantoren in Voorburg & Antwerpen. In ons kantoor te Voorburg voeren wij nationale en internationale salarisadministraties en aanverwante diensten uit voor in Nederland werkzame medewerkers van voornamelijk in het buitenland gevestigde werkgevers, meestal zonder vestiging in Nederland. In onze vestiging in Antwerpen voeren wij ook Belgische, Franse, Duitse, Engelse en Italiaanse salarisadministraties uit.

Interfisc Group bestaat uit diverse werkmaatschappijen, ingedeeld naar gespecialiseerde productgroepen. Productgroepen zijn bijvoorbeeld salarisadministratie, arbo en verzuim, verzekeringen en fiscale en juridische advisering. Zoeken van verbinding/cross communicatie met de verschillende afdelingen is belangrijk gezien de opbouw van de organisatie. Naar opdrachtgevers toe is Interfisc Group één loket, waarin alle productgroepen zich als één samenhangend geheel presenteren.
Interfisc Group is een organisatie met circa 45 medewerkers, verspreid over Nederland en België. Deze functie wordt uitgeoefend binnen Interfisc Holding.
Wij zijn een dynamisch en enthousiast team. Alhoewel Interfisc naar de buitenwereld een professionele en zakelijke uitstraling heeft, gaan de medewerkers informeel met elkaar om. Klantgerichtheid, pro-activiteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel en er is ruimte voor eigen initiatief.

wat houdt de functie in?

Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van onze meestal in het buitenland gevestigde nieuwe klanten, die in Nederland personeel aanwerven of hier tewerk stellen. Je verzamelt de benodigde documenten die nodig zijn om een correcte salarisadministratie te kunnen voeren en zorgt ervoor dat ook de collega’s op basis van een compleet dossier aan de slag kunnen en zich kunnen focussen op de payroll.

Je kunt deze taken deels vanuit je (thuis)kantoor uitvoeren met behulp van je telefoon en videobelmogelijkheden vanaf je laptop.

wat zijn de functievereisten?

Je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau en je hebt interesse in het vakgebied HR & Payroll. Enige jaren werkervaring, mede op het gebied van direct klantcontact is voor deze functie wel noodzakelijk. Omdat onze klanten voornamelijk in het buitenland gevestigd zijn, spreek je naast de Nederlandse taal ook goed Engels. Spreek je daarnaast ook Duits en/of Frans, dan spring jij er als kandidaat er zeker boven uit. Ook ben je administratief goed onderlegd, kan je goed overweg met verschillende applicaties en zal het werken met een CRM systeem geen probleem voor je vormen.

welke competenties zoeken wij?

Jij bent de vraagbaak voor je klanten en weet je weg te vinden binnen de verschillende afdelingen van Interfisc. Je bent administratief en communicatief sterk en je hebt een flinke dosis overtuigingskracht. Verder heb je de volgende competenties:

Jij bent:

  • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
  • Klant- en servicegericht
  • Proactief
  • Probleemoplossend
  • Zelfstandig, doch ook goed presterend in teamverband
  • Representatief

Herken je jezelf in dit profiel? Dan komen wij graag met je in contact!

Richt je CV en begeleidende motivatie per e-mail aan: pz@interfisc.be

Indien je meer informatie over deze functie wenst, neem dan contact op.

+32 (0)3 825 5003pz@interfisc.be

WIJ ZOEKEN ONZE KANDIDATEN ZELF.

Daarom wordt acquisitie op basis van deze vacature niet op prijs gesteld.

WAAR KAN JE MEER INFORMATIE OVER ONS VINDEN?

Op onze website www.interfisc.com tref je meer informatie over ons aan, alsmede over de medewerkers die bij ons werken.

Ook vind je ons op LinkedIn & Facebook.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.