Meteen naar de inhoud

wat is eigenlijk een dubbelbelastingverdrag?

Een dubbelbelastingverdrag is een overeenkomst tussen twee landen, waarin is vastgelegd welk land over welke bronnen van inkomsten belasting mag heffen.

Het doel is dat dubbele belastingheffing (of géén belastingheffing) voorkomen wordt in grensoverschrijdende situaties, bijvoorbeeld als iemand in het ene land woont en in het andere land werkt. Of als iemand in het buitenland onroerend goed heeft.

WIJ BIEDEN DEZE DIENST AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Een belastingverdrag regelt ook wanneer de activiteiten van een bedrijf in het buitenland leiden tot belastingplicht in dat land. Zijn de activiteiten volgens het belastingverdrag belastbaar in een bepaald land, dan wordt het bedrijf geacht in dat land een vaste inrichting te hebben. 

Het uitgangspunt is dat je als inwoner van een land (of natuurlijk als entiteit) in je woonland je “wereldinkomen” aangeeft en dat je dan o.b.v. het belastingverdrag ook in je woonland recht hebt op vermindering van de verschuldigde belasting (aftrek voorkoming dubbele belasting) op basis van in het andere land betaalde belasting.

MET WELKE LANDEN HEEFT NEDERLAND EEN BELASTINGVERDRAG GESLOTEN?

Nederland heeft met zeer veel landen een belastingverdrag gesloten. Hoewel de belastingverdragen gebaseerd zijn op het OESO modelverdrag (OECD Model Tax Convention), kunnen de uiteindelijke afspraken van land tot land verschillen. Het is dan ook belangrijk om in voorkomende gevallen het van toepassing zijnde verdrag te raadplegen.

Op de website van de Belastingdienst vindt u de volledige informatie hierover:

WIJ BIEDEN DEZE DIENST AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.