Meteen naar de inhoud

Interfisc, more than just payroll

Welkom in onze wereld van internationale tewerkstelling!

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wat drijft ons?

Wij staan ervoor dat werkgevers ook in het buitenland als goed werkgever kunnen opereren. Conform de lokale regels en de gebruiken in het land waar hun personeel werkt. Door heldere, laagdrempelige oplossingen aan te bieden en informatie in meerdere talen faciliteren wij internationale tewerkstelling en internationaal ondernemen.

De internationalisering van de arbeidsmarkt biedt immers nieuwe kansen aan zowel werkgevers als werknemers maar lokale verschillen in wetgeving & cultuur worden vaak onderschat en zorgen in de praktijk voor onduidelijkheid en problemen. Dankzij onze oorsprong als familiebedrijf, opgericht in 1972 door Robert Mahieu, destijds adjunct-directeur van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel, hebben wij veel ervaring opgedaan in het signaleren van knelpunten bij internationale tewerkstelling. Het vinden van praktische oplossingen daarvoor werd een tweede natuur, die ons tot de dag van vandaag bezielt. Pionieren zit ons in het bloed en wij zijn oplossingsgericht, vindingrijk en zorgzaam.

Zo behartigen wij de belangen van werkgevers met werknemers die grensoverschrijdend werkzaam zijn en worden de juiste premies en belastingen in het juiste land afgedragen. Hierdoor ontstaat er een ‘win-win-win-situatie’ voor zowel de werknemer, de werkgever als de respectievelijke overheden.

Waarom wij dit doen?

Wij doen dit om ervoor te zorgen dat u bij het internationaal ondernemen niet gehinderd wordt door onbekendheid met complexe lokale en internationale regels. Van werkgevers wordt immers verwacht dat ze de wet- en regelgeving inzake personeelszaken volledig kennen en toepassen. Dat is niet altijd mogelijk, zeker bij tewerkstelling van werknemers in het buitenland. In dat geval moet u kunnen rekenen op een sterke partner die alle kennis in huis heeft. Wij bij Interfisc nemen de zorgen voor uw werknemers over de grens helemaal over, zodat u zich volledig kan focussen op uw core-business.

Kortom, wij regelen het voor u.

Bekijk ook eens onze video ‘Welkom in onze wereld van internationale tewerkstelling’.

Hoe wij dat doen?

Dankzij ons “5 pijlermodel” zorgen wij ervoor dat uw internationale payroll op rolletjes loopt.

Het maken van een loonstrook lijkt eenvoudig, maar er komt in de praktijk veel meer bij kijken. Zeker bij internationale tewerkstelling. Om dit duidelijk te maken hebben wij op basis van onze jarenlange kennis en expertise een “5 pijlermodel” ontwikkeld.

Ons 5 pijlermodel laat zien hoe het arbeidsrecht, de sociale zekerheid, belastingen, employee benefits en veiligheid & gezondheid in onderlinge samenhang het maken van een loonstrook beïnvloeden. Omdat wij al deze pijlers meenemen in onze dienstverlening, en dit in meerdere landen, heeft dat in elk land een correcte loonstrook en personeelsadministratie tot gevolg.

In onze corporate brochure leest u meer over de 5 pijlers in de praktijk.

Interfisc brochure

Pionier sinds 1972

Interfisc is een van oorsprong Belgisch familiebedrijf, in 1972 opgericht door wijlen Robert A.E. Mahieu. Robert Mahieu was toen adjunct-directeur van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland, en kwam op het briljante idee om het eerste Belgische sociaal secretariaat in Nederland op te richten. Dat was er namelijk niet terwijl er wel behoefte aan was.

Naast de behoefte om te kunnen terugvallen op het vertrouwde concept van een sociaal secretariaat in het buitenland, hadden onze klanten meteen al nood aan oplossingen voor diverse praktische problemen die zij tegenkwamen bij het zakendoen over de grens. Zo bleek het onmogelijk voor een werkgever zonder vestiging in Nederland om invulling te geven aan belangrijke arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak of oudedagsvoorziening. Tot op de dag van vandaag zaken die voor werkgevers in het ene land met personeel in het andere land lang niet altijd vanzelfsprekend zijn.

vijf pijlers

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Decennia lang hebben wij dergelijke problemen als uitgangspunt genomen voor het ontwikkelen van praktische oplossingen. Er bestaat niet snel “nee” voor ons, we zetten onze tanden graag in moeilijke vraagstukken. Ter ere van ons 45-jarig jubileum beschreven wij diverse voorbeelden van dergelijke knelpunten, die werden gebundeld in een kleurrijke publicatie “Welcome@Interfisc 1972 – 2017; van sociaal secretariaat tot expert in grensoverschrijdend werken”. Meer lezen? Vraag hier uw exemplaar aan van dit boekje.

Interfisc is uniek vanwege de combinatie van diensten en de helicopterview waarmee wij deze diensten met elkaar verbinden. Samen, oplossingsgericht en zorgzaam zijn de kernwaarden waarmee wij ons onderscheiden. We willen onze opdrachtgevers immers de beste oplossing bieden. Dit kan alleen wanneer wij als specialisten samen optrekken.

Vandaag de dag beschikken wij over uitgebreide kennis en expertise en zijn veel van onze mensen al héél lang bij Interfisc betrokken. Dat geeft herkenning en vertrouwen bij veel van onze klanten.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.