Meteen naar de inhoud

Personeel in het buitenland

Daar komt veel bij kijken, zeker wanneer u uw eerste buitenlandse werknemers in dienst neemt. Interfisc helpt u op weg, zodat u zich volledig kan focussen op uw corebusiness!

Ongeacht of u als werkgever in dat land wel of niet een eigen vestiging heeft, moet u dus op de hoogte zijn én blijven van deze regels. Wij hebben deze kennis in huis en houden u op de hoogte van wijzigingen.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Bij de meeste HR- of finance afdelingen neemt het verwerken van de maandelijkse payroll veel tijd in beslag. Zeker wanneer u buitenlandse medewerkers in dienst heeft in meerdere landen, is het een uitdaging om al uw internationale salarisadministraties up-to-date te houden en om op de hoogte te blijven van wijzigingen. Laat staan om de vragen van uw werknemers daarover te beantwoorden.

Redenen om de payroll voor uw buitenlandse medewerkers uit te besteden aan Interfisc:

Interfisc houdt uw payrolls up-to-date en zorgt ervoor dat de belastingen & sociale verzekeringspremies tijdig aan de juiste instanties worden afgedragen. Loonadministratie via Interfisc geeft u de zekerheid dat alle reguliere administratieve verplichtingen automatisch in gang gezet worden, zonder dat u daar zelf naar om hoeft te kijken. Inclusief zaken als:
  • de communicatie met officiële instanties
  • aangiften én afdrachten van loonbelasting en/of sociale verzekeringen
  • betaling van het nettoloon aan uw personeel

Werken uw medewerkers in het buitenland?

Dan wilt u op voorhand weten welke gevolgen dit heeft voor de payroll en afdrachten van belasting en sociale zekerheidsbijdragen.

Let op: Elke situatie van internationale tewerkstelling is anders! Bovendien is het niet altijd zo dat de belastingen en premies in één en hetzelfde land moeten worden afgedragen. Zorg ervoor dat u en uw buitenlandse medewerkers niet voor verrassingen komen te staan. En voorkom boetes of naheffingen!

Bij internationale tewerkstelling brengen wij de gevolgen voor u in kaart en zorgen ervoor dat de belastingen & premies tijdig én in het juiste land worden afgedragen. Om problemen en regularisaties achteraf te voorkomen.

Lees meer over veel voorkomende situaties zoals internationale detachering, grensarbeiderschap of salary split.

De lokale regels zijn in elk land anders!

Op buitenlandse medewerkers zijn in principe de lokale regels van het land waarin ze wonen en werken van toepassing.

Grofweg zijn ze in te delen in de volgende aandachtsgebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Sociale zekerheid
  • Belastingen
  • Compensation & benefits (verzekeringen, vergoedingen, bedrijfswagens, telefoons)
  • Welzijn, veiligheid & gezondheid
  • Cultuurverschillen

Alleen een loonfiche is niet voldoende

Naast het verzorgen van uw internationale payrolls zorgen wij er ook voor dat u op de hoogte bent en blijft van overige werkgeversverplichtingen in het buitenland, die hieruit voortvloeien. Uiteraard bieden wij er passende oplossingen voor, zoals:

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Aan de slag!

Hieronder kunt u onze factsheets Personeel in het buitenland downloaden, met informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en België. Leest u de informatie liever in het Frans, Engels of Duits? Klik hier om de factsheets te downloaden in een taal naar keuze.

In welke situatie van internationale tewerkstelling u ook verkeert, er rijzen altijd wel vragen over welke regels er van toepassing zijn en welke consequenties de internationale tewerkstelling heeft voor de personeelsadministratie. Maak een keuze uit onderstaande thema’s om daar meer over te lezen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.