Interfisc België | Loonpakket & patronale verzekeringen in het buitenland | Interfisc
6899
page-template-default,page,page-id-6899,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Loonpakket en patronale verzekeringen in het buitenland

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op:

Wij bieden deze dienst aan in:

Door beperkte sociale bescherming zijn aanvullende verzekeringen in veel landen noodzakelijk. Wij zorgen voor patronale verzekeringen en een marktconform loonpakket.

Zijn uw medewerkers goed verzekerd? Uw werknemers maar ook uzelf lopen financiële risico’s tijdens het werk, bij ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en ongevallen. De lokale overheden beschermen werknemers in de basis middels de sociale verzekeringen. Als werkgever moet u afwegen of u eventuele bijkomende risico’s zelf wilt verzekeren.
In ieder land is dit anders geregeld.

Een voorbeeld: in Nederland betalen werkgevers niet mee aan het wettelijke pensioen, zodat het aanvullende werkgeverpensioen een belangrijk onderdeel is van de arbeidsvoorwaarden. In België valt de oudedagsvoorziening onder de noemer groepsverzekering. In het Verenigd Koninkrijk bent u verplicht de werknemers aan te melden bij een pensioenfonds (auto-enrollment).

Op basis van het ‘goed werkgeverschap’ draait u als werkgever al snel op voor de (financiële) schade voor uw werknemers, wanneer een verzekering achteraf niet de juiste dekking blijkt te hebben. Of wanneer zich een ongeval voordoet, ongeacht of u hiervoor ook aansprakelijk bent en of het ongeval werkgerelateerd is. Onder schade valt ook het inkomensverlies van uw werknemers.

Wij vertellen u welke patronale verzekeringen u wettelijk verplicht bent af te sluiten en adviseren u over aanvullende verzekeringen in het buitenland. Zodat u geen onnodige risico’s loopt en u uw werknemers een marktconform loonpakket biedt. Ook als zij over de grens werken.

Dit kunt u uitbesteden aan onze eigen verzekeringstussenpersoon in Nederland:

  • Vrijblijvend adviesrapport inkomen & verzuim;
  • Wij vergelijken de aanbieders van verzekeringen voor u;
  • (Pensioen)advies op maat;
  • Informatieverstrekking aan uw werknemers;
  • Periodieke toetsing van de regeling aan uw situatie;
  • Administratie en beheer van uw verzekeringen, incl. de afwikkeling van claims;
  • Wij informeren u over belangrijke wijzigingen in wet- & regelgeving.

In de overige landen werken wij samen met externe partijen, waarmee wij u graag in contact brengen.