Ga naar de inhoud

Verzekeringen in Nederland

Voorkom onnodige risico's in Nederland

We leggen graag uit welke verzekeringen in Nederland verplicht zijn en adviseren u daarbij over aanvullende verzekeringen. Zo beschermt u uw bedrijf tegen onnodige risico’s en kunt u uw Nederlandse werknemers een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket bieden.

Werknemers werven in Nederland

Overweegt u om vast of tijdelijk personeel aan te nemen in Nederland? Zorg dan dat u  goed op de hoogte bent van de verplichtingen waaraan u moet voldoen.

We hebben de belangrijkste onderwerpen op een rij gezet, klik om meer te lezen op:

Werknemers werven in Nederland >

Zowel u als werkgever als uw personeel lopen financiële en andere risico’s tijdens het werk. Denk hierbij aan arbeidsongeschiktheid of ongevallen, al dan niet door werk. Via de sociale zekerheid biedt de Nederlandse overheid werknemers een basisbescherming aan. Echter geldt in Nederland een loongrens voor de afdracht van premies, waardoor deze bescherming echt een minimumvoorziening is. Werkgevers hebben daarom een vrij grote verantwoordelijkheid om de eventuele schade van hun werknemers te vergoeden. Aan u als werkgever de keuze om dit soort risico’s aanvullend te verzekeren.

Een ander groot risico voor werknemers in Nederland is om geen aanvullend pensioen op te bouwen, nu het Nederlandse staatpensioen (de Algemene Ouderdomswet of AOW) erg laag is. Dit betekent dat het aanvullend werkgeverspensioen niet mag ontbreken in uw arbeidsvoorwaardenpakket.

Op basis van goed werkgeverschap kunnen werkgevers in Nederland gemakkelijk aansprakelijk worden gesteld voor schade en letsel van hun werknemers. Dit kan ook gebeuren wanneer een buitenlandse verzekeringspolis geen dekking blijkt te bieden voor een bepaalde schade. Het kan ook voortvloeien uit een ongeval, ongeacht de aansprakelijkheid daarvoor en de vraag in hoeverre het ongeval al dan niet als werkgerelateerd wordt beschouwd. Het gaat hier ook over schade door inkomensverlies van de werknemers.

dit kunt u uitbesteden aan onze eigen verzekeringstussenpersoon in nederland:

  • Vrijblijvend adviesrapport inkomen & verzuim;
  • Wij vergelijken de aanbieders van verzekeringen voor u;
  • (Pensioen)advies op maat;
  • Informatieverstrekking aan uw werknemers;
  • Periodieke toetsing van de regeling aan uw situatie;
  • Administratie en beheer van uw verzekeringen, incl. de afwikkeling van claims;
  • Wij informeren u over belangrijke wijzigingen in wet- & regelgeving.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.