Meteen naar de inhoud

Werknemers in dienst met buitenlandse sociale zekerheid?

Heeft u werknemers in dienst, die in het buitenland sociaal verzekerd zijn?

Let dan op of u de buitenlandse sociale verzekeringspremies op de juiste manier verwerkt in uw salarisadministratie! Niet alle premies zijn namelijk aftrekbaar, noch voor de werkgever, noch voor de werknemer.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

In grensoverschrijdende werksituaties is het vaak lastig om te bepalen in welk land een werknemer sociaal verzekerd is en in welk(e) land(en) hij belasting moet betalen over zijn loon. Op onze website leest u meer over de internationale regels die hierbij gelden:

https://www.interfisc.be/internationale-tewerkstelling/

Wanneer de internationale regels uitwijzen dat sociale zekerheidspremies in het ene land en loonbelasting in het andere land moeten worden afgedragen, is het belangrijk dat dit op de juiste manier verwerkt wordt in de salarisadministraties in de betrokken landen. Enerzijds om boetes of naheffingen te voorkomen, anderzijds om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan bij ziekte of ontslag van de werknemer.

Het bepalen van het fiscale loon is in dergelijke grensoverschrijdende werksituaties niet altijd eenvoudig. Bijvoorbeeld in het geval van een werknemer die in verband met werkzaamheden in Nederland belasting in Nederland betaalt en die in een ander land sociaal verzekerd is. Dit is géén standaard Nederlandse verloning met reguliere aftrekbare sociale zekerheidspremies. Immers, niet de Nederlandse sociale zekerheidspremies zijn van toepassing, maar een buitenlands sociaal verzekeringsstelsel. De vraag is dan, welke sociale zekerheidspremies wel en niet aftrekbaar zijn voor de werknemer, en welke werkgeverspremies vrijgesteld of belast zijn. Aangezien de sociale zekerheid in elk land anders is, moet dit voor elk land apart worden nagegaan.

Het Ministerie van Financiën heeft dit voor veel landen op voorhand bepaald en heeft in november 2020 een bijgewerkt overzicht gepubliceerd van “fiscale kwalificatie van buitenlandse sociale zekerheidsstelsels”. Het genoemd overzicht vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/, door het zoekwoord “fiscale kwalificatie buitenlandse socialezekerheidsstelsels” te gebruiken.

 

Wilt u hulp bij het implementeren van uw internationale payroll?

Kijk dan op  https://www.interfisc.be/internationale-tewerkstelling/

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.

Of schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.