Ga naar de inhoud

Arbeidsrechtelijk advies in Nederland

Advies over Nederlands arbeidsrecht

In theorie bepaalt u zelf van welk land u het arbeidsrecht kiest. Maar dwingende bepalingen over bijvoorbeeld ontslag, ziekte en arbeidsduur gelden wel volgens het arbeidsrecht van het land waar de werknemer werkt.

Werknemers werven in Nederland

Overweegt u om vast of tijdelijk personeel aan te nemen in Nederland? Zorg dan dat u  goed op de hoogte bent van de verplichtingen waaraan u moet voldoen.

We hebben de belangrijkste onderwerpen op een rij gezet, klik om meer te lezen op:

Werknemers werven in Nederland >

Veel bedrijven, zeker KMO’s, hebben geen eigen jurist, die bekend is met het Nederlandse arbeidsrecht. Terwijl er voor veel personeelskwesties arbeidsrechtelijk advies nodig is. Zeker als het gaat over internationale tewerkstelling en buitenlands of internationaal arbeidsrecht, kunt u in de praktijk vragen hebben waarop u binnen uw eigen onderneming het antwoord niet vindt.

Bovendien is het arbeids- en ontslagrecht in de meeste landen dwingend van aard. U moet dus maar net weten welke zaken verplicht zijn.

Enkele voorbeelden:

  • Een proeftijd is verboden voor arbeidsovereenkomsten in Nederland met een duur van 6 maanden of korter
  • In geval van een arbeidsovereenkomst langer dan 6 maanden en korter dan 2 jaar, kan een proeftijd van maximaal 1 maand worden toegepast
  • In geval van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, langer dan 2 jaar, geldt in Nederland een maximale proeftijd van 2 maanden
  • Het is in Nederland niet toegestaan om een non-concurrentiebeding te hanteren in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, tenzij de werkgever een zwaarwichtig bedrijfsbelang heeft en hier een motivatie voor opneemt in de overeenkomst.


Klik hier om meer te lezen over Nederlands arbeidsrecht

Door dwingende bepalingen en lokale verschillen is het voor buitenlandse werkgevers niet eenvoudig om het in één keer goed te doen wanneer er in Nederland een werknemer wordt aangeworven. In alle fases van het dienstverband met uw werknemer is het belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Voorkom zorgen en onduidelijkheden voor u en uw medewerkers en neem gerust contact op met Interfisc Consult voor vragen over het Nederlandse arbeidsrecht.

WIJ ZORGEN ERVOOR DAT U OVER DE JUISTE INFORMATIE BESCHIKT EN BEGELEIDEN U BIJ ZAKEN ZOALS:

  • Het opstellen van een arbeidsovereenkomst en overige juridische documenten (verlofregeling, autoregeling, personeelshandboek, arbeidsreglement etc.)
  • Het begeleiden van ontslagprocedures
  • Het uitvoeren van een bedrijfsanalyse, zodat u weet welke collectieve regelingen van toepassing zijn op uw bedrijf
  • Diverse documenten en verklaringen opstellen/aanvragen voor expats.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.