Ga naar de inhoud

Fiscaal advies in Nederland

Fiscaal advies in Nederland

Belastingen en fiscaal advies, voor velen een noodzakelijk kwaad. Maar wel heel belangrijk om op orde te hebben! Enerzijds om niet teveel te betalen en anderzijds om naheffingen, boetes en/of correcties te voorkomen.

Werknemers werven in Nederland

Overweegt u om vast of tijdelijk personeel aan te nemen in Nederland? Zorg dan dat u  goed op de hoogte bent van de verplichtingen waaraan u moet voldoen.

We hebben de belangrijkste onderwerpen op een rij gezet, klik om meer te lezen op:

Werknemers werven in Nederland >

Veel KMO’s hebben geen eigen fiscalist of jurist. Terwijl veel personeelskwesties van fiscale aard zijn. Zeker wanneer sprake is van internationale tewerkstelling en buitenlandse belastingplicht kunt u behoefte hebben aan (internationaal) fiscaal advies.

Waar iemand belasting moet betalen wordt bepaald door internationale belastingverdragen, maar vervolgens zijn de regels over de berekening en afdracht van belastingen in elk land verschillend. Door deze lokale verschillen is het als werkgever niet eenvoudig om het in één keer goed te doen. Het is belangrijk om bij aanvang van een dienstverband vast te stellen welke regels van toepassing zijn, om naheffingen, boetes en/of correcties door de Nederlandse Belastingdienst te voorkomen. Maar ook tussentijds kan een werksituatie veranderen, met wijzigingen in af te dragen belastingen en/of sociale verzekeringspremies tot gevolg.

Om onrust en onduidelijkheid bij uzelf en uw werknemers te voorkomen kunt u met uw fiscale vragen bij Interfisc Consult terecht.

WIJ ZORGEN ERVOOR DAT U OVER DE JUISTE INFORMATIE BESCHIKT EN BEGELEIDEN U BIJ ZAKEN ZOALS

 • Beoordelen van belastingplicht wanneer u personeel in Nederland en eventueel de omringende landen heeft & adviseren over fiscale optimalisatie
 • Analyseren van de fiscale gevolgen van uw (tijdelijke) projecten en/of werkzaamheden in Nederland
 • Informatie verstrekken en adviseren over de verschillende belastingen, bijbehorende tarieven en aftrekposten: loonbelasting, loonheffing, inkomstenbelasting, BTW en vennootschapsbelasting
 • Opmaken & indienen van de aangiftes, inclusief ICP aangiftes
 • Verzorgen van de communicatie met de bevoegde instanties in Nederland
 • Verzorgen van diverse documenten & verklaringen voor gedetacheerde werknemers en/of expats, zoals:
  • het aanvragen van een A1-verklaring bij werken in Nederland
  • het opzetten & administratief verwerken van split salary dossiers voor werknemers die in meerdere landen werken
  • het aanvragen van een 30%-vergoedingsregeling in Nederland

 

Door dwingende bepalingen en lokale verschillen is het voor buitenlandse werkgevers niet eenvoudig om het in één keer goed te doen wanneer er in Nederland een werknemer wordt aangeworven. In alle fases van het dienstverband met uw werknemer is het belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Voorkom zorgen en onduidelijkheden voor u en uw medewerkers en neem gerust contact op met Interfisc Consult voor vragen over het Nederlandse arbeidsrecht.

WIJ ZORGEN ERVOOR DAT U OVER DE JUISTE INFORMATIE BESCHIKT EN BEGELEIDEN U BIJ ZAKEN ZOALS:

 • Het opstellen van een arbeidsovereenkomst en overige juridische documenten (verlofregeling, autoregeling, personeelshandboek, arbeidsreglement etc.)
 • Het begeleiden van ontslagprocedures
 • Het uitvoeren van een bedrijfsanalyse, zodat u weet welke collectieve regelingen van toepassing zijn op uw bedrijf
 • Diverse documenten en verklaringen opstellen/aanvragen voor expats.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.