Interfisc België | Wist u dat niet ieder EU-land een wettelijk minimumloon kent? - | Interfisc
12346
post-template-default,single,single-post,postid-12346,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Wist u dat niet ieder EU-land een wettelijk minimumloon kent?

 

Wist u dat niet ieder EU-land een wettelijk minimumloon kent?

In Nederland heeft iedere werknemer vanaf 15 jaar oud tenminste recht op het wettelijk minimum(jeugd)loon. Ook de pensioengerechtigde werknemer heeft daar recht op. De bedragen van het minimumloon worden doorgaans ieder half jaar (in januari en juli) aangepast aan de gemiddelde ontwikkeling van de lonen in Nederland. Vanaf januari 2022 bedraagt het wettelijk minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder 1.725 euro bruto per maand.

Maar let op: is er op de arbeidsverhouding tussen werkgever en de werknemer in Nederland een Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) van toepassing, dan kan het minimumloon waar de werknemer recht op heeft hoger zijn dan het wettelijk minimumloon! Ook kan een CAO consequenties hebben voor het aantal arbeidsuren per week en de overige arbeidsvoorwaarden.

In de meeste buurlanden, waaronder België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, is het minimumloon eveneens wettelijk vastgelegd. In enkele landen, waaronder Italië, wordt het minimumloon niet wettelijk voorgeschreven maar wordt het uitsluitend bepaald door de werkgevers- en werknemersorganisaties.

Een ander verschil is de hoogte van het minimumloon binnen de EU. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat is het hoogste minimumloon (in 2020 2.142 euro in Luxemburg) bijna zeven keer zo hoog als het laagste minimumloon (312 euro in Bulgarije). De grote verschillen zijn deels verklaarbaar door de verschillende kosten van levensonderhoud in de betreffende landen. Als je daarmee rekening houdt, dan is volgens Eurostat het hoogste minimumloon “nog maar” 2,5 keer hoger dan het laagste.

Hieronder zetten wij voor u op een rij waar u meer officiële informatie kunt vinden over het minimumloon in:

Wat u moet onthouden over het minimumloon?

Dat het in de meeste landen mogelijk is dat, bovenop het wettelijk minimumloon, sprake is van collectieve afspraken over het loon en de overige arbeidsvoorwaarden van medewerkers in een specifieke branche moeten verdienen. Zo zijn veel Belgische bedrijven verplicht om hun werknemers een 13de maand uit te betalen en hebben veel Duitse werknemers recht op Weihnachtsgeld. Wint u hierover advies in, zodat u niet achteraf geconfronteerd wordt met nabetalingen en boetes.

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.
Of schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs, zij denken graag met u mee.

Publicatiedatum: 04 /01 /2022