Ga naar de inhoud

30%-Regeling in 2017

De wet loonbelasting kent de mogelijkheid om een vanuit het buitenland aangeworven werknemer, onder voorwaarden, maximaal 30% van het salaris als een onbelaste vergoeding uit te betalen. Er zijn veel redenen om de regeling te handhaven, maar even zo menen tegenstanders dat de regeling versoberd moet worden of zelfs afgeschaft.

Hiertoe zijn twee amendementen ingediend (volledige afschaffing van de regeling en invoering van een salarisplafond), maar beide zijn onlangs door de Tweede Kamer afgewezen. Dit is voor nu goed nieuws, maar geeft aan dat de houdbaarheid van de regeling niet zonder meer gegarandeerd is. Houdt hiermee rekening in uw communicatie naar uw medewerker(s).

Voor het jaar 2017 kan de 30%-regeling worden toegepast en daartoe zijn de geldende minimum salarisnormen aangepast. De vanuit het buitenland aangeworven werknemer moet minimaal
€ 37.000 bruto per jaar verdienen om in aanmerking te komen. Let op, dit is exclusief de 30%-regeling.
Een uitzondering is gemaakt voor een vanuit het buitenland aangeworven werknemer die jonger is dan 30 jaar en in het bezit is van een kwalificerende master titel. Daarvoor geldt in 2017 een lagere salarisnorm van € 28.125. Dit is wederom exclusief de 30%-regeling.

Naast het voldoen aan de salarisnorm moet de, vanuit het buitenland aangeworven werknemer, voordat hij naar Nederland komt meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens hebben gewoond. Ook hierop zijn uitzonderingen van toepassing.

Benieuwd of uw (toekomstige), vanuit het buitenland aangeworven werknemer, voor de 30%-regeling in aanmerking komt? Wij adviseren u graag! Klik hier om direct contact met ons op te nemen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.