Ga naar de inhoud

De bedrijfswagen in het buitenland

Advies nodig over bedrijfswagens in het buitenland?

De gewoonten & regels omtrent de bedrijfswagen zijn in elk land anders. Ook de fiscale afwikkeling ervan en daarmee uw kosten en de impact op het netto loon van uw werknemer.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Advies nodig over bedrijfswagens in het buitenland?

Hebben uw buitenlandse werknemers een bedrijfswagen nodig? En heeft u vragen over fiscale regels en voordelen bij internationale tewerkstelling? Hieronder leest u op welke wijze wij u op weg kunnen helpen!

De bedrijfswagen is voor veel werknemers een belangrijk onderdeel van het loonpakket, echter niet altijd evident om te organiseren wanneer uw werknemer in een land werkt waarin u zelf niet gevestigd bent. Hebben uw werknemers een bedrijfswagen nodig, dan kunt u doorgaans kiezen uit verschillende opties, zoals:

  • huur of lease door werkgever
  • aankoop van een wagen in eigendom van de werkgever
  • kilometervergoeding aan werknemer voor zakelijke kilometers met zijn eigen wagen

Hoe kunt u in het buitenland een bedrijfswagen regelen?

U wilt de beste én de snelste optie kiezen, maar heeft daarvoor informatie nodig. Wanneer sprake is van internationale tewerkstelling kunnen bepaalde opties uitgesloten zijn omwille van lokale regels die in bepaalde landen gelden. Het is dan vaak niet eenvoudig om snel een passende oplossing te vinden.

Elke situatie is anders!

De gewoonten & regels omtrent de auto van de zaak zijn in elk land anders. Ook de fiscale afwikkeling ervan en daarmee uw kosten. Bovendien is elke situatie anders. Jammer genoeg spreken wij regelmatig werkgevers of werknemers die vast zijn gelopen in hun zoektocht naar een auto van de zaak.

Om u een idee te geven van onze expertise, treft u hieronder enkele veel gestelde vragen uit onze dagelijkse praktijk:

  • Kan ik mijn Belgische werknemer een Nederlandse auto ter beschikking stellen?
  • Kan ik een (goedkopere) auto in Duitsland kopen voor mijn Nederlandse werknemer die ook vaak in Duitsland werkt?
  • Waar betaalt mijn werknemer dan belasting over het eventuele privé-gebruik?
  • Het lukt mij niet om in Frankrijk een auto te leasen of kopen. Kan ik mijn werknemer niet gewoon al zijn kosten vergoeden?
  • Ik heb een heel traject doorlopen bij een leasemaatschappij, maar die blijkt geen contract aan te gaan met mijn buitenlandse werkgever. Hoe kan ik dit oplossen?
  • Ik heb mijn Nederlandse werknemer een Belgische auto van de zaak meegegeven, omdat ik die nog had staan en die bovendien veel goedkoper is dan een Nederlandse auto. Nu is mijn werknemer aangehouden en moest hij de auto terugbrengen omdat er een probleem was met de BPM (Belasting Personen Motorvoertuigen, een Nederlandse luxebelasting).

Voorkom problemen en maak gebruik van onze ervaring

Voorkom tijdrovende zoektochten of boetes en maak gebruik van onze ervaring. Interfisc helpt u graag bij het maken van een gedegen keuze, uitgaande van uw specifieke situatie. Wij brengen de fiscale consequenties hiervan voor u in kaart en zorgen ervoor dat zowel u als uw werknemer goed geïnformeerd zijn.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.