Interfisc België | Einde coronasteunmaatregelen in Nederland | Interfisc België
12284
post-template-default,single,single-post,postid-12284,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Einde coronasteunmaatregelen in Nederland

 

Einde coronasteunmaatregelen in Nederland

Vanaf 1 oktober a.s. worden na zo’n 1,5 jaar de meeste coronasteunmaatregelen in Nederland, waaronder de NOW-loonkostensubsidie, de uitstelregeling voor belasting en de TVL, stopgezet. De beperkende maatregelen zijn grotendeels opgeheven, de economie draait weer volop en de werkloosheid is laag, de regering is van mening dat doorgaan met de steun het economisch herstel in de weg zou zitten. De economische cijfers zijn bemoedigend: het Centraal Planbureau gaat uit van een groei van 3,8% in 2021 en 3,2% in 2022.

Reiskostenvergoeding & belastingheffing van grenswerkers?

De onbelaste reiskostenvergoeding die tijdelijk versoepeld werd loopt wél door, voorlopig tot 1 januari 2022. Dit betekent dat de werkgever bestaande vaste reiskostenvergoedingen nog tot 1 januari 2022 onbelast mag vergoeden, op voorwaarde dat die vóór 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.

Daarnaast bespreken Nederland, België en Duitsland met elkaar de mogelijkheid om de afspraken over de belastingheffing van grenswerkers ook tot 1 januari 2022 voort te zetten. Al eerder werd overeengekomen dat dagen die normaal in het werkland belast zouden zijn, nu daar ook belast mogen blijven worden. Het feit dat de werknemer niet naar het werkland kan reizen en zijn dagen dus werkt in het woonland, doet daar niets aan af. Dit enkel als dit het gevolg van Covid-19 is. Kortom, de salary split mag door blijven lopen gelijk aan voor Covid-19. Wel is het zaak om een kalender bij te houden met daarop in welk land u gewerkt heeft of zou werken. Dit was ook al zo voor Covid-19.

Terug naar normaal

Werkgevers die ná 1 oktober 2022 in de problemen komen kunnen weer zoals voorheen, onder bepaalde voorwaarden, terugvallen op de Werktijdverkorting (WTV), die tijdelijk werd “vervangen” door de NOW-loonkostensubsidie.

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Volg dan onze bedrijfspagina op LinkedIn.
Of schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de coronasteunmaatregelen in Nederland? Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs, zij denken graag met u mee.

Publicatiedatum: 31 /08 /2021