Meteen naar de inhoud

Medische keuringen voor uw personeel in Nederland?

Medische keuringen zijn in Nederland meestal verboden, maar soms noodzakelijk om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Hoe zit dat eigenlijk?

Medische keuringen kunnen eraan bijdragen om werknemers vitaal en duurzaam inzetbaar te houden. Door regelmatig te onderzoeken of de werknemers wel in staat zijn om aan de mentale en fysieke eisen van een specifieke functie te voldoen. Ook is een medische keuring in sommige situaties noodzakelijk om bepaalde documenten te verkrijgen, zoals een rijbewijs of verzekering. Medische keuringen kunnen in Nederland echter vaak niet verplicht door werkgevers aan hun werknemers worden opgelegd.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Hoe zit het met aanstellingskeuringen?

De aanstellingskeuring is één van de wettelijke taken die wij als arbodienst uitvoeren. Tevens echter een voorbeeld van een keuring die vaak NIET toegestaan is.

U mag uw medewerker alleen in specifieke, uitzonderlijke gevallen laten keuren, bijvoorbeeld wanneer de functie risico’s kan opleveren voor de eigen gezondheid of veiligheid van de medewerker of die van anderen, zoals het geval is bij duikers, piloten, chauffeurs of beroepsmilitairen.

Voorbeelden van medische keuringen die wij in Nederland aanbieden:

  • Aanstellingskeuring
  • Medische keuring rijbewijs
  • Buitenland- of expatkeuring
  • Asbestsaneringskeuring
  • Bodemsaneringskeuring

En overige specifieke keuringen voor bijvoorbeeld duikers, werken op hoogte, binnenvaart, offshore.

Maak gebruik van ons landelijke netwerk

Desgewenst adviseren wij u over de vraag of een medische keuring in uw specifieke situatie is toegestaan. Ook bekijken wij welke keuring het beste aansluit bij uw wensen. Heeft u een medische keuring nodig, dan verzorgen wij deze graag voor u in samenwerking met ons landelijke netwerk van deskundigen.

WIJ BIEDEN ONZE DIENSTEN AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.