Meteen naar de inhoud

Buitenlandse werkgever: Arbeidscontract voorwaarden

Werkt u voor een buitenlands bedrijf, of bent u van plan dit binnenkort te gaan doen?

Kijk niet raar op wanneer u een arbeidsovereenkomst naar buitenlands recht krijgt aangeboden. U treedt immers in dienst bij een buitenlands bedrijf, dat graag het eigen vertrouwde arbeidsrecht toepast. Zeker wanneer u voor dit bedrijf de eerste werknemer in België bent, hebben zij waarschijnlijk nog geen ervaring met het Belgische arbeidsrecht en: onbekend maakt onbemind.

WIJ BIEDEN DEZE DIENST AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk
 

Voor de werkgever lijkt het logisch om zijn eigen buitenlandse arbeidsrecht toe te passen, die kent immers de lokale regels van het Belgische arbeidsrecht niet. Echter, als u in België woont én er structureel voor dit bedrijf gaat werken, zullen bepaalde regels zoals die in België gelden voorrang hebben op de buitenlandse regels.

Hoe zit dat dan? Ook al kunt u in theorie kiezen welk recht u toepast, de “dwingende bepalingen” uit het rechtsstelsel van het land waarin u als werknemer gewoonlijk werkt hebben voorrang en kunnen buitenlandse regels uit het arbeidscontract overrulen.

Wat er mis kan gaan

Zo lang u beiden tevreden bent is er meestal geen vuiltje aan de lucht. Problemen komen vaak pas aan het licht wanneer er sprake is van controles door de instanties in binnen- of buitenland maar ook wanneer u ziek wordt. Of erger nog, wanneer u niet met elkaar verder wilt.

Hoe u problemen kunt voorkomen

In de praktijk adviseren wij de werkgevers voor wie wij werken om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het recht van het land waar de werknemer sociaal verzekerd is, zodat arbeidsrecht, fiscaliteit & sociale zekerheid op elkaar afgestemd zijn. D.w.z. dat u als werknemer die in België werkt en sociaal verzekerd is een Belgische arbeidsovereenkomst ontvangt van uw buitenlandse werkgever.

Moeilijk? Nee hoor

Het is alleen belangrijk om de weg te weten en goede keuzes te maken. Interfisc kan daarbij helpen. Wilt u meer weten over hoe het precies in elkaar zit? Download dan hieronder onze factsheets Personeel in het buitenland. Deze bevatten informatie over regelgeving, loonkosten en administratie in het buitenland. Alle factsheets zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

WIJ BIEDEN DEZE DIENST AAN IN: ​

België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Samen, oplossingsgericht en zorgzaam

Al sinds 1972 biedt Interfisc internationale HR & Payroll oplossingen aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Wij doen dit vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en filialen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en met een internationaal team van ca. 45 bevlogen en zorgzame medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Vragen over wat u allemaal moet regelen?
Ons customer support team staat voor u klaar, u bereikt ons telefonisch of via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

In de wereld van internationale tewerkstelling is elke situatie uniek. Heeft u vragen waarop onze website geen antwoord biedt, aarzel dan niet om ons deze te stellen, wij denken graag met u mee!

Contactformulier

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Volg ontwikkelingen op het gebied van werkgeversverplichtingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië op de voet.